Fall Guys al 11 miljoen keer gedownload: het succes

Deel dit bericht

Je kunt je bijna niet meer voorstellen hoe succesvol Fall Guys inmiddels is. Alhoewel het spel pas in augustus 2020 werd uitgebracht, is deze game in december 2020 al meer dan 11 miljoen keer gedownload. Het spel is op meerdere platformen uitgebracht: PC, Playstation 4, iOS en Android. Voorlopig lijkt het succes ook nog niet ten einde te komen. Fall Guys is een ware hype. Bekende streamers op YouTube en Twitch spelen dit spel geregeld met hun vrienden, maar ook de gewone gamer speelt dit spel graag. Er zijn van die multiplayer spellen die zo groot zijn dat iedere gamer ze wel eens gespeeld heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PUBg, Fortnite of Overwacht. We durven Fall Guys inmiddels ook wel in dit rijtje te plaatsen.

Wat is Fall Guys precies?

Fall Guys, ook wel bekend als Fall Guys: Ultimate Knockout, is een platformer en battle royale spel in één. Bij platform spellen moet je veel gebruik maken van springen en klimmen op bestemmingen op een map te bereiken. Je zult dus van je eigen vaardigheden afhankelijk zijn om ver te komen. Tegelijkertijd speel je Fall Guys met vele andere spelers. Het doel is ook om te winnen. Bij sommige spellen houdt dit in dat je als één van de eersten over de finish moet komen. Andere spelers kunnen je van platformen af duwen, waardoor je alsnog verliest. Hierdoor is er ook een battle royale effect bij het spel, want degene die als laatste over blijft wint het spel. Fall Guys wordt daarom ook wel getypeerd als een last man standing game. Soms kan de gameplay van dit spel hierdoor behoorlijk chaos zijn.

Twee overduidelijk inspiratiebronnen kun je herkennen bij dit spel: Wipeout en Takeshi’s Castle. Misschien heb je deze tv programma’s wel eens gezien. Bij Wipeout zijn het veelal individuele spelers die zich door een obstakelkoers moeten banen. Bij menig mode van dit spel is het ook het geval. De vergelijking met Takeshi’s Castle is nog toepasselijker. Tijdens deze Japanse game show nemen vele kandidaten het tegen elkaar op. Er zijn spelen die gezamenlijk gespeeld worden, bijvoorbeeld een obstakelmuur waarbij alleen de eerste 32 spelers doorgaan. Maar er zijn ook individuele onderdelen waarbij je het einde van een obstakelkoers moet zien te behalen. Bij Fall Guys werkt het ongeveer hetzelfde. Tijdens een potje Fall Guys kunnen er in totaal 60 spelers deelnemen. Dat is een groot deelnemersveld.

De minigames van Fall Guys

Fall Guys krijgt om de zoveel maanden een nieuw seizoen. Dit gaat gepaard met een update. De makers van dit spel luisteren goed naar de spelers en passen hun feedback ook toe, zodat het spel nog leuker wordt om te spelen. Daarnaast heeft ieder seizoen van Fall Guys een eigen thema. Zo had seizoen 2 een middeleeuws thema, terwijl seizoen 3 een winters thema heeft. Zo blijft het spel leuk. Een andere reden waarom deze game zo leuk is, zijn de vele minigames. Tijdens deze games neem je het op tegen andere spelers. In totaal zijn er 23 minigames. De bekendste minigames bespreken we hieronder in meer detail.

Persoonlijk zijn wij groot fan van Hex-A-Gone. Het speelveld bestaat uit diverse vakjes met een zeshoek vorm (hexagoon). Wanneer je te lang op een vakje staat, val je naar beneden. Je moet dus veel blijven bewegen om te voorkomen dat je valt. Tegelijkertijd zijn er ook een hoop spelers die je tegen werken. De Slime Climb is ook leuk. Tijdens deze koers kan het slijm je behoorlijk in de weg zitten. De Door Dash is overduidelijk geïnspireerd door Takeshi’s Castle. Je moet hierbij zo snel mogelijk door een deur rennen, hopend dat je er ook daadwerkelijk doorheen komt. Zo bevat Fall Guys vele leuke spellen.

Wat maakt Fall Guys zo leuk?

De ongekende populariteit van Fall Guys komt ietwat uit de lucht vallen, maar er zijn vele elementen in het spel aanwezig die het succes verklaren. Ten eerste is dit een groot multiplayer spel. De laatste jaren waarderen gamers ook de sociale ervaring van het samen spelen. Bovendien kunnen aan dit spel maximaal 60 spelers deelnemen. Daarnaast zijn battle royale spellen in de laatste tijd. Daarbij weten de makers het spel leuk te houden aan de hand van de seizoenen, waarbij er telkens een nieuw thema is en nieuwe elementen worden toegevoegd aan het spel. Bovendien zijn de verschillende minigames ontzettend leuk en blijven ze ook leuk om te spelen. Wij denken daarom ook dat Fall Guys de komende tijd nog behoorlijk populair zal blijven.