football manager

10 Tips om kampioen te worden in Football Manager 2021

Deel dit bericht

Net zoals bij elk spel draait het bij Football Manager 2021 om winnen. Deze game onderscheidt zich door de diepgaande invloed die je hebt op alle aspecten van jouw club. Dat maakt het een lastig spel, dat je niet zomaar kunt oppakken. Vooral de massa informatie en details die moeten worden gecontroleerd en beheerd kunnen overweldigend zijn. Daarom is het moeilijk om Football Manager 2021 onder de knie te krijgen. Met deze tips worden vooral beginnende spelers op weg geholpen.

Maak gebruik van je staf

Als speler ben je bij Football Manager 2021 niet de enige die het team moet managen. Bijna elke taak kun je wel uitbesteden aan het ondersteunende personeel. Dat betreft het afhandelen van transfers, opstellen van spelerscontracten, trainingen en verklaringen afleggen aan de media. Door al deze taken uit te besteden heb je zelf de kans om de beginselen van Football Manager 2021 te leren, voordat je jezelf gaat bezighouden met de meer complexe aspecten van de game.

Neem niet overhaast nieuwe spelers onder contract

Veel spelers van Football Manager 2021 vinden het contracteren van nieuwe spelers het meest opwindende onderdeel van het spel. Daar komt veel meer bij kijken dan of een speler goede eigenschappen heeft. Ook op vragen als ‘Past de speler tactisch in het team?’, ‘Botst de persoonlijkheid niet met de andere spelers in het team?’ of ‘Krijg je geen last van een taalbarrière?’ moet een antwoord worden gevonden. Er zijn dus talloze overwegingen die een rol spelen bij het kopen van nieuwe spelers.

Geef scoutingsopdrachten in Football Manager 2021

Als een club wil uitbreiden is scouting van levensbelang. Je moet daar ruimschoots aandacht aan besteden en scouts opdrachten geven om spelers of een team te bekijken, of een hele competitie te volgen. In Football Manager 2021 zitten de gegevens van de spelers die al in een team zitten, maar ook die van 500.000 spelers die beschikbaar zijn.

Houd rekening met de clubvisie

Elke club heeft ideeën over de transfers, de tactiek en de resultaten op de korte en lange termijn. Je moet daar in Football Manager 2021 rekening mee houden, want die onderwerpen komen ongetwijfeld aan de orde tijdens vergaderingen. Het gaat er om dat je je bazen tevreden houdt. Als dat niet lukt kun je je baan verliezen.

Gebruik individuele trainingen

Als je als manager een bepaalde tactiek wilt toepassen is het van belang dat de spelers zich aan hun opdracht houden. Je kunt daar speciale trainingen voor geven. In Football Manager 2021 heb je de beschikking over een scherm, waarin je spelers hun eigen rol kunt meegeven. Niet elke speler zal zich aan je aanwijzingen houden, maar toch loont een individuele training vaak wel.

Raadpleeg oude en nieuwe statistieken

Statistieken geven de spelers van Football Manager 2021 inzicht in de sterke en zwakke punten van hun team en van de tegenstanders. Dat helpt bij de voorbereiding van de volgende wedstrijd.

Kies bij lagere divisies voor simpele tactieken

In Football Manager 2021 zijn 1000 teams beschikbaar, die je moet managen. Over de te volgen tactiek is geen algemeen advies te geven. Als je in een lagere divisie speelt kun je het best een simpele tactiek volgen. Een ingewikkelde tactiek wordt door je team niet een hele wedstrijd volgehouden en dan loop je de kans met hoge cijfers te verliezen.

Wees consequent als het om discipline gaat

Om ervoor te zorgen dat de spelers jou als manager zien moet je een duidelijke lijn hebben als het over discipline gaat. Dat betekent dat je iedereen op dezelfde manier moet behandelen. Als twee spelers slecht presteren tijdens een wedstrijd moet je niet de ene speler aanmoedigen om het beter te doen en de andere speler op een agressieve manier benaderen.

Blijf niet altijd op je strepen staan

Als je bij Football Manager 2021 een bepaalde lijn hebt uitgezet is het zaak die goed met de spelers af te stemmen. En als een speler zich echt niet kan vinden in die lijn, moet je soms toegeven. Want spelers in de kleedkamer tegenover elkaar gaan morren, kan dat grote schade berokkenen.

Raak niet in paniek

Als het niet goed gaat bij Football Manager 2021 is het aan te raden om je een tijdje vast te houden aan de ideeën die je als manager hebt doorgevoerd. Die ideeën hoeven niet allemaal slecht te zijn en een oplossing komt soms uit een onverwachte hoek. Alle opgebouwde structuren overboord gooien is dus het slechtste wat je kunt doen na een aantal verloren wedstrijden.