garena free fire

Garena Free Fire: onze review

Deel dit bericht

Garena Free Fire is een mobiel spel waarbij vijftig echte spelers landen op een eiland. Het spel duurt maar tien minuten. Doordat er veel actie is in een korte tijd lijkt het heel snel te verlopen. Als speler moet je beginnen met een verkenning van het eiland. Het doel daarvan is wapens en andere voorwerpen te vinden. De tijd voor de verkenning is kort, want de veilige zone waarin je verkeert wordt steeds kleiner. De strijd ontbrandt bij Garena Free Fire als de veilige zone te klein wordt voor alle spelers. Ze worden dan gedwongen om tegen elkaar vechten.

Karakters gebaseerd op helden

Garena Free Fire lijkt sterk op sommige andere vechtgames, maar onderscheidt zich door een bijzonder systeem voor de personages. Dat zijn er een kleine twintig, elk met eigen vaardigheden en een eigen speelstijl. De personages zijn gebaseerd op helden. Er is bijvoorbeeld een bodyguard, die zijn wapens snel kan herladen, en een verpleegster, die het herstel van gewonde bondgenoten kan versnellen. Een atletisch meisje kan een zeer hoge sprintsnelheid ontwikkelen. Er is ook een personage dat door pantsers heen kan dringen, en een karakter dat in een struik kan veranderen. Geen van de karakters is zo sterk dat hij de game kan overheersen.

Verschillende modi bij Garena Free Fire

Bij Garena Free Fire kun je verschillende modi gebruiken om de game een impuls te geven. Dat zijn de standaard modi, zoals Solo, Duo en Team. Je kunt ook kiezen voor ‘Rush Hour’. Het effect daarvan is dat het eiland met hoge snelheid krimpt. Alle standaard wapens worden weggegooid en alleen de sterkste wapens blijven over. Een andere modus is ‘Zombie Invasion’, die als solo-speler kan worden gespeeld.

Je verplaatsen bij Garena Free Fire

Het reizen over het eiland kan door van één van de vier soorten voertuigen gebruik te maken. Er is keus uit een jeep met een lage snelheid, een pick-up, een kleine driewielige Tuk Tuk, en een amfibie, die zowel over land als zee kan voortbewegen. Het spel heeft ook een aantal methoden ingebouwd om wat meer permanent upgrades te ontgrendelen. Je moet een beetje geduld hebben om die methoden tot een goed einde te brengen. Je kunt ook gebruik maken van dagelijkse missies, waarmee je bijzondere nieuwe tools te pakken kunt krijgen.

Bediening van Garena Free Fire

Garena Free Fire is een game die op een mobiel device wordt gespeeld. Het is belangrijk dat de besturing van de game dan een beetje gemakkelijk gaat. Dat is bij Garena Free Fire wel in orde. De schermindeling is intuïtief. Het selecteren van de wapens gebeurt door middel van een klein menu aan de rechter bovenkant van het scherm. Overschakelen naar de eerste persoon, van houding veranderen en een wapen afvuren wordt allemaal aan de rechterkant van het scherm gedaan. Bewegen over het eiland doe je met de linkerkant van het scherm.

Veel transacties binnen Garena Free Fire

Je kunt Garena Free Fire gratis spelen, maar binnen het spel worden er veel transacties aangeboden van upgrades en om tools te activeren. Met name bij de personages zijn er ontzettend veel mogelijkheden om hen uit te rusten met kleding, wapens, alternatieve wapens, huisdieren, kostuums voor de huisdieren, etc. Je kunt een deel van die tools ontgrendelen door voorgaande spelrondes te winnen. De tools zijn in Garena Free Fire beschikbaar via de bekende loot boxes, maar ook door een op gokautomaten geïnspireerd distributiesysteem. Door regelmatig in te loggen bij Garena Free Fire ontvang je het equivalent van free spins en als bonus kratten met tools.

Lid worden van Garena Free Fire

Wie niet wil spelen op basis van de gratis te verzamelen credits – die overigens vrijwel nooit worden weggegeven – kan gebruik maken van een wekelijks, maandelijks of premium lidmaatschap. Daar krijg je meer missies voor en heb je kans op beloningen. Door deze in de tijd te spreiden hebben de ontwikkelaars een leuke manier gevonden om spelers terug te laten keren naar de game.

Toekomst van Garena Free Fire

Garena free Fire is beschikbaar voor Android en IOS. In 2019 is het de meest gedownloade mobiele game en vanwege die populariteit ontving het spel de Best Popular Play Store, die is uitgereikt door de Google Play Store. In mei 2020 werd een record gevestigd. Toen speelden meer dan 80 miljoen dagelijkse gebruikers van over de hele wereld het spel. De game heeft sinds november 2019 meer dan een miljard dollar opgebracht. Garena is bezig om een verbeterde versie van Garena Free Fire te ontwikkelen. Die krijgt de naam Garena Free Fire Max.